Kutnohorsko Kolínsko Turistická Oblast

Apartmány Dačický

Kutná Hora

Apartmány Dačický leží v samotném centru Kutné Hory v těsném sousedství restaurace Dačický a rodného domu Mikuláše Dačického, ve kterém se dnes nachází stálá expozice představující památky UNESCO. Ubytování je v pěší vzdálenosti (650 m) od chrámu sv. Barbory a s výhledem na Kamennou kašnu (100 m).

Apartmány v prvním patře budovy mají plně vybavenou kuchyňskou linku, většina z nich má opravdu velkou manželskou postel, satelitní TV s plochou obrazovkou, vlastní koupelnu s fénem a toaletními potřebami. Většina pokojů se pyšní výhledy na město nebo na terasu ve vnitrobloku.

Pokoje v podkroví jsou vybaveny klimatizací, mají prostorné soukromé koupelny, extra velkou manželskou postel, satelitní TV s plochou obrazovkou. K dispozici je společná plně vybavená kuchyňská linka, včetně myčky i trouby a jídelna s posezením.

V přízemí budovy se nachází Café Dačický, kde si lze posedět u kávy nebo vína. Ve vedlejší budově je restaurace Dačický, která pro ubytované hosty poskytuje room-service.

Dům svou historií sahá do dob husitských válek, a jeho interiér se skládá z původních i soudobých prvků. Rekonstrukce dala vyniknout poctivým stavebním materiálům z kamene a stejně tak dřevěným trámům, z nichž ten největší měří úctyhodných patnáct metrů a pochází z období baroka. Každý ze čtyř apartmánů a tří pokojů má svůj jedinečný vzhled a je inspirován tématy, které souvisejí s Kutnou Horou.

Apartmány najdete na adrese Komenského nám. 42/25 v Kutné Hoře.

Pro rezervaci a detailní informace navštivte webové stránky Apartmánů Dačický.

Mapa

V blízkosti
najdete

Vlašský dvůr

Kutná Hora

Bývalý letohrádek Belveder

Kutná Hora

Sankturinovský dům a Galerie Felixe Jeneweina

Kutná Hora

Katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele

Kutná Hora

Kaple všech svatých s kostnicí

Kutná Hora

Jezuitská kolej s Galerií Středočeského kraje

Kutná Hora

Areál zámku a muzea Kačina

Kutná Hora

Výlety

Gastronomie

Ubytování

Objevte okolí

Kostel sv. Petra a Pavla

Prvopočátky stavby kostela, který je dominantou Čáslavi, spadají do 12. století. Kostel prošel řadou stavebních úprav v průběhu šesti století do dnešní podoby. V roce 1910 zde byly v podvěžní kapli nalezeny ostatky Jana Žižky z Trocnova. Velkým lákadlem pro návštěvníky je také vyhlídková věž.

Zjistit více

Sankturinovský dům a Galerie Felixe Jeneweina

Impozantní palác s barokní fasádou, který tvoří dominantu Palackého náměstí, pamatuje nejdávnější počátky města. Archeologické nálezy dokládají, že v závěru 13. století zde stál věžový dům, jehož gotická věž sloužila k bydlení, ale také k obranným účelům, neboť v areálu domu se nacházel výrobní objekt, kde se zřejmě hutnilo stříbro. Později byly k tomuto „základu“ připojeny ještě další objekty.

Zjistit více

Vlašský dvůr

Vlašský dvůr býval právem nazýván „klenotem“ koruny českých panovníků a jeho půvab a šarm přetrval do dnešních dnů. Vlašský dvůr je bývalá královská mincovna a královský palác, národní kulturní památka celoevropského významu, s tisíciletou historií.

Zjistit více