Farma Bláto je vyhlášená výrobou tvrdých a polotvrdých zrající sýrů s Alpskou kulturou, z kvalitního mléka z pastvy podle několik set let starých receptur. Sýraři se o ně po několik měsíců starají ve zracích místnostech v útrobách kamenného statku. Farmu vede rodina Pavla Šicha – výtvarníka, který zde nechává otisk v každé citlivě zrekonstruované budově a obnovuje tak duch prvorepublikového statku.
Od pátku do neděle se můžete občerstvit na Farmě Bláto díky otevřenému Bistru Maštal. Vyberte si z pečlivě připraveného menu anebo si nakupte v koloniálu dle vlastního výběru a připravte si hostinu doma.
Na čepu je Bernard a vybrat si můžete i domácí limonádu anebo vše zapíjet tím nejlepším borůvkovým kefírem na světě.
Více informací včetně připravovaného menu najdete na webu nebo Facebookovém profilu farmy.