Kutnohorsko Kolínsko Turistická Oblast

Hotel U Kata

Kutná Hora

Hotel se nachází na okraji historického centra, v místech, kde ve středověku vedly městské hradby, jejichž část se dodnes zachovala i s tzv. Katovou brankou, jediným místem, kudy mohl mistr kat vcházet do města konat svou práci. Odtud také pramení název hotelu U Kata

Jen pár minut chůze dělí ubytované od míst, která byla pro svoji architektonickou krásu zapsána na seznam kulturního dědictví UNESCO. Hotel prošel v roce 2010 celkovou rekonstrukcí a stal se nejkomplexnějším zařízením s nejširší nabídkou služeb v regionu. Na hosty čeká 40 stylově zařízených pokojů, poskytujících maximální komfort a pohodlí.

Hotel U Kata v Kutné Hoře je ideální místo pro kongres, meeting, firemní školení, teambuilding nebo společenské akce. Vybrat si je možné z prostor různých velikostí s variabilním uspořádáním, které budou kvalitním zázemím pro akci. K dispozici je hotelové parkoviště s kapacitou 40 míst. Samozřejmostí je internetové Wi-Fi připojení i technické vybavení konferenčních místností.

Hotel U Kata hledejte v Kutné Hoře v ulici Štefánikova 92.

Pro rezervaci a detailní informace navštivte webové stránky hotelu U Kata.

Mapa

V blízkosti
najdete

Vlašský dvůr

Kutná Hora

Bývalý letohrádek Belveder

Kutná Hora

Sankturinovský dům a Galerie Felixe Jeneweina

Kutná Hora

Katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele

Kutná Hora

Kaple všech svatých s kostnicí

Kutná Hora

Jezuitská kolej s Galerií Středočeského kraje

Kutná Hora

Areál zámku a muzea Kačina

Kutná Hora

Výlety

Gastronomie

Ubytování

Objevte okolí

Muzeum lidových staveb

Muzeum lidových staveb v Kouřimi je jediným nadregionálně zaměřeným skanzenem v České republice, který shromažďuje stavitelské památky z území středních, východních a severních Čech, a nabízí tak přímé srovnání různých regionálních typů lidové architektury z období od 17. do 19. století. Nachází se zde čtrnáct větších obytných a hospodářských objektů, které doplňuje několik drobnějších památek.

Zjistit více

Jezuitská kolej s Galerií Středočeského kraje

Autorem projektu raně barokní budovy byl významný stavitel jezuitských budov, italský architekt narozený ve Vídni, Giovanni Domenico Orsi. Z částečně dochovaných plánů je patrné, že zvolil půdorys písmene E a současný půdorys ve tvaru písmene F je důsledkem toho, že projekt nebyl nikdy naplněn. Po Orsiho smrti v dostavbě pokračoval Carlo Lurago a kolej byla kompletně dokončena až v roce 1750.

Zjistit více

Bývalý letohrádek Belveder

Na vrchu Vysoká nechal v letech 1696–97 postavit majitel malešovského panství František Antonín Špork (* 9. 3. 1662 – † 30. 3. 1738) barokní zámek (letohrádek) s kaplí sv. Jana Křtitele zvaný Belveder, pravděpodobně podle plánů architekta Giovanny Battisty Alliprandiho. Peníze na stavbu (jednalo se o 1400 dukátů = 5 600 zlatých) získal hrabě František Antonín Špork za velmi pikantních okolností. Během léčení v Karlových Varech je totiž vyhrál v kartách na saském kurfiřtu Fridrichu Augustovi I., pozdějším polském králi a velkoknížeti litevském. Hrabě František. Antonín Špork na Vysoké příležitostně pobýval pouze dva roky.

Zjistit více