Kutnohorsko Kolínsko Turistická Oblast

Vila U Varhanáře

Kutná Hora

Vila U Varhanáře slibuje „pohádku v každém okně“. A my musíme pouze souhlasit. Pohled na alej světců lemovanou sochami hledícími na jezuitskou kolej, ve které sídlí Galerie Středočeského kraje a „zakončenou“ ikonickým chrámem sv. Barbory…to je přece pohádka, ne?!

Ve Vile U Varhanáře se můžete ubytovat v pokojích s úchvatným výhledem. V nabídce je 10 pokojů pro hosty. V přízemí Vily můžete vyzkoušet restauraci s velkou letní terasou a s vinicí v místě původní úzkokolejné vlečky pro varhany. Umístěním a lokací jedinečné místo, s výhledy na krásy Kutné Hory ve standardu služeb ***.

Ubytování si můžete vybrat ze 2 třílůžkových pokojů, 2 dvouložnicových rodinných pokojů, 5 dvoulůžkových pokojů a 1 pokoje DeLuxe s terasou s jedinečným výhledem na chrám sv. Barbory. V celém objektu lze využít bezplatné wifi. V budově není výtah a všechny pokoje jsou přístupné pouze po schodech.

V přízemí vily se nachází příjemná restaurace, která slouží ubytovaným hostům, tak i kolemjdoucím. Její doménou je velká terasa přímo pod jezuitskou kolejí. Pro sychravé dny je terasa vybavena tepelnými zářiči, proto si kouzelný výhled můžete užívat celoročně.

V roce 1907 v Kutné Hoře žil a pracoval pan Jan Tuček, věhlasný varhanář, známý po celém světě. Jeho skvělé nástroje vznikaly právě v místech Vily U Varhanáře, kde byly varhanářské dílny a sklady propojené až s nedalekou Kaplí Božího těla. Nad dílnami byla pak vystavěna neorenesanční vila původně pro Tučkovu rodinu, která dnes slouží hostům.

Kromě ubytování a restaurace nabízí Vila U Varhanáře různé doprovodné služby a akce, zážitek z ubytování můžete darovat i jako dárkový voucher.

Mapa

V blízkosti
najdete

Vlašský dvůr

Kutná Hora

Bývalý letohrádek Belveder

Kutná Hora

Sankturinovský dům a Galerie Felixe Jeneweina

Kutná Hora

Katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele

Kutná Hora

Kaple všech svatých s kostnicí

Kutná Hora

Jezuitská kolej s Galerií Středočeského kraje

Kutná Hora

Areál zámku a muzea Kačina

Kutná Hora

Výlety

Gastronomie

Ubytování

Objevte okolí

Věž Práchovna

Na skalním břehu řeky Labe se tyčí hranolová pozdně gotická kamenná věž zvaná Práchovna. Postavena byla v první polovině 15. století a v současné době slouží jako vyhlídková věž.

Zjistit více

Chrám sv. Barbory

Chrám svaté Barbory, klenot pozdní gotiky a jedna ze čtyř staveb katedrálního typu v Čechách, je spolu s katedrálou Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele a historickým centrem Kutné Hory zapsán na Seznam světového dědictví UNESCO.

Zjistit více

Bartolomějské návrší

Děkanský chrám sv. Bartoloměje je dominantou a nejcennější památkou Kolína. Raně gotický chrám byl založen v polovině 13. století. Jeho výstavba probíhala v několika etapách na objednávku krále Přemysla Otakara II. a jeho následovníků až do počátku 14. století.

Unikátní je celý areál tzv. chrámového návrší, který prošel v letech 2018 – 2020 rozsáhlou revitalizací. Najdete zde zejména kostnici s bohatou ornamentální výzdobou či budovu bývalé farní školy s interaktivní expozicí. Zvonice ukrývá chrámový poklad i lapidárium a poskytuje vyhlídku na centrum města, zelené parkány zvou k procházce a relaxaci u bylinkové zahrádky či v rozariu.

Zjistit více