Kutnohorsko Kolínsko Turistická Oblast

Penzion Café Havlíček

Kutná Hora

Café Havlíček Penzion je rodinná kavárna a penzion, které se nacházejí přímo v centru historické Kutné Hory.

 

Penzion nabízí ubytování v zrekonstruovaných pokojích. Každý z pokojů má k dispozici vlastní koupelnu. Prostorné pokoje pro dvě, tři i čtyři osoby se nacházejí v památkově chráněné budově s výhledem na Vlašský dvůr a kostel sv. Jakuba nebo do klidného vnitrobloku.

Součástí ubytování je snídaně, podávaná bufetovou formou v místní kavárně.

Přemýšlíte o nějakém pěkném dárku pro Vaše blízké? Darujte noc nebo dvě v tomto romantickém penzionu. Pro více informací kontaktujte penzion na e-mailu info@cafehavlicekpenzion.cz a požádejte o dárkové poukazy s platností do konce roku 2021.

Penzion Café Havlíček najdete v Kutné Hoře na Havlíčkově náměstí 572/9.

Mapa

V blízkosti
najdete

Vlašský dvůr

Kutná Hora

Bývalý letohrádek Belveder

Kutná Hora

Sankturinovský dům a Galerie Felixe Jeneweina

Kutná Hora

Katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele

Kutná Hora

Kaple všech svatých s kostnicí

Kutná Hora

Jezuitská kolej s Galerií Středočeského kraje

Kutná Hora

Areál zámku a muzea Kačina

Kutná Hora

Výlety

Gastronomie

Ubytování

Objevte okolí

Synagoga a bývalá židovská škola

Kolínská synagoga je největší synagogou postavenou u nás do 18. století. Pokud nepočítáme Prahu, tak se jedná o nejstarší a nejcennější památku svého druhu v Čechách. Postavena byla na místě starší dřevěné modlitebny již na přelomu 14. a 15. století jak dokládá letopočet a nápis na pamětním kamenu vloženém do východního průčelí.

Zjistit více

Hrádek – České muzeum stříbra a středověký důl

První zmínky o Hrádku, tehdy ještě v podobě opevněné dřevěné tvrze, pocházejí již z roku 1312. Z této tvrze ji na hrádek – vrcholně gotické sídlo, nechal přestavět kutnohorský královský rychtář Václav z Donína v letech 1400 – 1420.

Zjistit více

Bartolomějské návrší

Děkanský chrám sv. Bartoloměje je dominantou a nejcennější památkou Kolína. Raně gotický chrám byl založen v polovině 13. století. Jeho výstavba probíhala v několika etapách na objednávku krále Přemysla Otakara II. a jeho následovníků až do počátku 14. století.

Unikátní je celý areál tzv. chrámového návrší, který prošel v letech 2018 – 2020 rozsáhlou revitalizací. Najdete zde zejména kostnici s bohatou ornamentální výzdobou či budovu bývalé farní školy s interaktivní expozicí. Zvonice ukrývá chrámový poklad i lapidárium a poskytuje vyhlídku na centrum města, zelené parkány zvou k procházce a relaxaci u bylinkové zahrádky či v rozariu.

Zjistit více