Kutnohorsko Kolínsko Turistická Oblast

Restaurace Dačický

Kutná Hora

Tradiční staročeská restaurace Dačický v historickém centru Kutné Hory se pyšní původním dřevěným altánem z 19. století, krytou terasou a rozlehlou letní zahradou se staletými lípami. Nabízí netradiční způsob servírování, ale i originální speciality, například kančí guláš s perníkovými knedlíky nebo malinový dezert zdobený 23karátovým zlatem. Oblíbená je ochutnávka šesti točených piv včetně tankového piva z obnoveného pivovaru Kutná Hora.

Historie restaurace Dačický sahá až do 19. stol. Nejprve fungovala ve vedlejším domě např. pod vedením věhlasného hostinského pana Šaška a později se přesunula do současné budovy, kde ji v 70. letech svými ilustracemi výtvarníci Dobroslav Foll a František Skála st. vtiskli podobu, ze které čerpá dodnes.

Restaurace sídlí v nádherném historickém domě v ulici Rakova 8 v Kutné Hoře.

Více informací najdete na jejich webových stránkách nebo fb profilu.

Mapa

V blízkosti
najdete

Vlašský dvůr

Kutná Hora

Bývalý letohrádek Belveder

Kutná Hora

Sankturinovský dům a Galerie Felixe Jeneweina

Kutná Hora

Katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele

Kutná Hora

Kaple všech svatých s kostnicí

Kutná Hora

Jezuitská kolej s Galerií Středočeského kraje

Kutná Hora

Areál zámku a muzea Kačina

Kutná Hora

Výlety

Gastronomie

Ubytování

Objevte okolí

Synagoga a bývalá židovská škola

Kolínská synagoga je největší synagogou postavenou u nás do 18. století. Pokud nepočítáme Prahu, tak se jedná o nejstarší a nejcennější památku svého druhu v Čechách. Postavena byla na místě starší dřevěné modlitebny již na přelomu 14. a 15. století jak dokládá letopočet a nápis na pamětním kamenu vloženém do východního průčelí.

Zjistit více

Muzeum lidových staveb

Muzeum lidových staveb v Kouřimi je jediným nadregionálně zaměřeným skanzenem v České republice, který shromažďuje stavitelské památky z území středních, východních a severních Čech, a nabízí tak přímé srovnání různých regionálních typů lidové architektury z období od 17. do 19. století. Nachází se zde čtrnáct větších obytných a hospodářských objektů, které doplňuje několik drobnějších památek.

Zjistit více

Kamenný dům

Kamenný dům je postaven na předhusitských základech a v dnešní době patří mezi nejvýznamnější památky pozdně gotické architektury v Evropě. Kamenný dům je zároveň součástí městské památkové rezervace zapsané na Seznamu světového dědictví UNESCO. Dům patřil měšťanovi Prokopovi Kroupovi, který byl roku 1499 povýšen do šlechtického stavu.

Bohatě zdobený kamenný štít domu je prací mistra Brikcího Gauskeho z Vratislavi. Roku 1839 byl dům upraven a v letech 1900-1902 regotizován architektem Láblerem. Při obnově byla například doplněna socha Madony od profesora J. Kastnera.

Zjistit více