Kutnohorsko Kolínsko Turistická Oblast

Kouřim

Turistické informační centrum Kouřim

Otevírací doba

od 9. října 2020 do odvolání
ZAVŘENO
duben až říjen
Po–Pá: 08:00-11:00 a 12:00-16:00
So–Ne: 10:00-12:00 a 12:30-17:00

Nabízené služby

Kompletní informační servis (památky v Kouřimi a okolí, kulturní a přírodní zajímavosti, kulturní, společenské a sportovní vyžití v Kouřimi a okolí, možnosti ubytování a stravování)

  • Tipy na výlety
  • Vyhledávání dopravního spojení
  • Prodej turistických propagačních materiálů (známky, pohledy, mapy, keramika, dřevěné suvenýry)
  • Informační materiály o Kouřimi a okolí
  • Kopírovací služby
  • Veřejný internet
  • Informace

V blízkosti
najdete

Kostel sv. Štěpána se zvonicí

Kouřim

Muzeum lidových staveb

Kouřim

Ubytování

Gastronomie

Výlety

Objevte okolí

Muzeum lidových staveb

Muzeum lidových staveb v Kouřimi je jediným nadregionálně zaměřeným skanzenem v České republice, který shromažďuje stavitelské památky z území středních, východních a severních Čech, a nabízí tak přímé srovnání různých regionálních typů lidové architektury z období od 17. do 19. století. Nachází se zde čtrnáct větších obytných a hospodářských objektů, které doplňuje několik drobnějších památek.

Zjistit více

Dačického dům

Dačického dům, umístěný na svažitém náměstí na dohled od Kamenné kašny, je unikátním exponátem sám o sobě. Uvnitř se nachází interaktivní expozice, první svého druhu v České republice, která představuje organizaci UNESCO, památky na jeho seznamu u nás, ale především zodpoví otázku, proč právě Kutná Hora je součástí rodiny těchto nejvýznamnějších pamětihodností světa!

Zjistit více

Rozhledna Vodárna

Věžový vodojem vysoký 45 m je výraznou dominantou města viditelnou z širokého okolí. Od roku 2010 je chráněn jako kulturní památka České republiky. Rekonstrukcí z roku 2015 byl vodojem přebudován na rozhlednu a zpřístupněn veřejnosti.

Zjistit více