Kutnohorsko Kolínsko Turistická Oblast

Zruč nad Sázavou

Turistické informační centrum Zruč nad Sázavou

Otevírací doba

duben až říjen
Po–St: 8:00–11:30
So–Ne+Svátky: 9:00–11:30
květen až září
Po–Ne: 9:00–11:30
listopad až březen
Po–St: 8:00–11:30
Út, Čt, Pá: 9:00–11:30
So–Ne: Zavřeno
(24. 12.–26. 12. a 1.1. zavřeno)

Nabízené služby

Kompletní informační servis: informace o památkových objektech, městě a okolí (otevírací dobu a výši vstupného), stravovacích a ubytovacích zařízeních, kulturních akcích, autobusových a vlakových spojích; tipy na výlety a procházky atd.

  • Prodej suvenýrů, map, pohlednic a poštovních známek, publikací, regionálních produktů (pivo, víno, čokoláda..), turistických vizitek a známek
  • Veřejný počítač s internetem a také WIFI
  • Kopírování pro veřejnost
  • Předprodej vstupenek
  • Prohlídky zámku – velký a malý okruh – expozice panenek – regionální muzeum obuvnictví – galerie – aktuální výstava – zábavně naučná stezka rytíře Miloty Kolowrata
  • Půjčovna kol
  • Redakce Zručských novin a příjem inzerátů
  • Kronika města a konzultační činnost

Ubytování

Gastronomie

Výlety

Objevte okolí

Věž Práchovna

Na skalním břehu řeky Labe se tyčí hranolová pozdně gotická kamenná věž zvaná Práchovna. Postavena byla v první polovině 15. století a v současné době slouží jako vyhlídková věž.

Zjistit více

Jezuitská kolej s Galerií Středočeského kraje

Autorem projektu raně barokní budovy byl významný stavitel jezuitských budov, italský architekt narozený ve Vídni, Giovanni Domenico Orsi. Z částečně dochovaných plánů je patrné, že zvolil půdorys písmene E a současný půdorys ve tvaru písmene F je důsledkem toho, že projekt nebyl nikdy naplněn. Po Orsiho smrti v dostavbě pokračoval Carlo Lurago a kolej byla kompletně dokončena až v roce 1750.

Zjistit více

Starý židovský hřbitov

Starý židovský hřbitov, rozkládající se mezi ulicemi Kmochovou a Sluneční, skrývá přibližně na 1 ha přes dva a půl tisíce náhrobků. Pohřbívalo se zde až do roku 1887. Po starém židovském hřbitově v Praze je kolínský starý židovský hřbitov druhou nejvýznamnější památkou svého druhu v Čechách.

Zjistit více