Akciový pivovar Libertas
Místo, kde pivo je hvězda
Nikde nechutná pivo tak dobře jako v pivovaru!
Přijďte ochutnat pivo do výčepu Libertas a posuďte sami jak funguje spojení umu našeho sládka v kombinaci s uměním našich pánů a paní výčepních. Dominantou prostoru je minimalistický výčep se zachlazenou vanou, aby vaše pivo bylo vždy perfektně vychlazené. Kombinace přírodního kamene kvarcitu, betonu, dřeva, kovu a skla působí velice vzdušně a útulně.
Ve výčepu můžete dát pivo na stojáka, posedět u našeho vysněného velkého stolu nebo na zastřešené terase v zahradě. K vychlazenému pivku vám nabídneme pivní pochoutky s čerstvým chlebem. O víkendech a v létě alternativní tematické kuchyně, foodtrucky a nebo něco z grilu.
Naše stálá nabídka piv na výčepu je doplňována sezónními speciály.
Výčep je bez obsluhy.
Informace
Jsme pivovarníci, kteří usilují o dokonalost.
V centru našeho zájmu je pivo. Ani řemeslné, ani průmyslové, prostě dokonalé pivo.
Respektujeme a navazujeme na tradici našich předků – pivovarníků, kteří udělali z naší země jednu z pivovarských velmocí. Nechceme zůstat ve stínu minulosti, věříme v inovace a neustálé hledání nových možností.
- Věříme, že pouze nejlepší suroviny, dokonalá technologická kázeň a umění našich sladovníků jsou zárukou dokonalého piva.
- Věříme v různorodost, nepředvídatelnost biochemických procesů při výrobě piva, která nám přináší nekonečnou inspiraci.
- Věříme v charakter našeho piva utvářeného autenticitou, transparentností a vizí těch, kdo ho vaří.
- Věříme, že dokonalé pivo může udělat každý moment vašeho života ještě lepším.
U nás v pivovaru máme nejraději ležáky. Sladové, pořádně nachmelené a s vysokou pitelností. Zatím jich máme v portfoliu pět a ke každému přistupujeme velmi individuálně. Každý máme svého favorita, někdo lehkou osmu nebo desítku, někdo třírmutovou dvanáctku, za studena chmelenou čtrnáctku a samozřejmě všichni milujeme naši jedenáctku, která je i naším nejprodávanějším pivem. Ležáky jsou prostě naše chlouba a hrdost.
Druhou naší vášní jsou silná piva dozrávající na dřevě. K „Barrel Ageing“ přistupujeme zcela bez kompromisů, tím nejpracnějším, nejdelším a nejnákladnějším způsobem. Pro dozrávání používáme pouze dřevěné sudy a do piva po dozrání přidáváme čerstvě rozkvašené kvasnice, které zajistí nasycení piva přírodním CO2.
Máme sudy od skotské whiskey, přes bourbony, rumy, koňak, kalvádos a grappu. Na výsledek si musíme vždy počkat minimálně rok. Letos na podzim půjde do prodeje Imperial Stout, který strávil v sudech po Bruichladdich whisky 24 měsíců. Barrel Ageing bychom se chtěli věnovat ještě více. Více zajímavých sudů, více pivních stylů, je to pro nás velká inspirace.
Třetí oblastí našeho zájmu jsou světové pivní styly. Ke každému pivnímu stylu se snažíme mít pragmatický přístup. Vždy se snažíme dodržet klíčové parametry daného stylu, čerpat z historie, ale zároveň doplnit něco vlastního. Máme v portfoliu různé druhy piv typu Ale, od IPA až po Sour Ale. Jako jedni z mála vaříme i pšeničné pivo.
Informace o akcích a novinkách najdete na našem facebooku a instagramu.
A kde nás najdete? V Úvalech v ulici Škvorecká 2200.
Pivovar je součástí projektu pivovarská stezka. Na celý projekt se můžete podívat zde.