Kutnohorsko Kolínsko Turistická Oblast

06. 09. 2024 00:00:00 

– 07. 09. 2024 00:00:00

Gasparáda

Kolín

Mezinárodní divadelní festival se koná v Kolíně k poctě slavného rodáka Jeana Gasparda Deburaua již téměř tři desetiletí. Vychází z tradiční pantomimy v moderním pojetí a prezentuje i další směry nonverbálního divadelního umění (nový cirkus, černé divadlo, klaunerie, akrobacie a další).

Festival reflektuje moderní trendy a nabízí pestrý program pro malé i velké, zkrátka je nabitý úžasnou podívanou. Každoročně v historickém centru památkové rezervace Kolína účinkují ti nejlepší umělci nejen z celé České republiky, ale také významní hosté ze zahraničí.

Těšte se, protože už se chystá 13. ročník Mezinárodního divadelního festivalu J. G. Deburaua v Kolíně – 6. a 7. září 2024 🙂

Kompletní program najdete již brzy zde.

Mapa

V blízkosti
najdete

Rozhledna Vodárna

Kolín

Věž Práchovna

Kolín

Synagoga a bývalá židovská škola

Kolín

Starý židovský hřbitov

Kolín

Bartolomějské návrší

Kolín

Výlety

Gastronomie

Ubytování

Objevte okolí

Bývalý letohrádek Belveder

Na vrchu Vysoká nechal v letech 1696–97 postavit majitel malešovského panství František Antonín Špork (* 9. 3. 1662 – † 30. 3. 1738) barokní zámek (letohrádek) s kaplí sv. Jana Křtitele zvaný Belveder, pravděpodobně podle plánů architekta Giovanny Battisty Alliprandiho. Peníze na stavbu (jednalo se o 1400 dukátů = 5 600 zlatých) získal hrabě František Antonín Špork za velmi pikantních okolností. Během léčení v Karlových Varech je totiž vyhrál v kartách na saském kurfiřtu Fridrichu Augustovi I., pozdějším polském králi a velkoknížeti litevském. Hrabě František. Antonín Špork na Vysoké příležitostně pobýval pouze dva roky.

Zjistit více

Sankturinovský dům a Galerie Felixe Jeneweina

Impozantní palác s barokní fasádou, který tvoří dominantu Palackého náměstí, pamatuje nejdávnější počátky města. Archeologické nálezy dokládají, že v závěru 13. století zde stál věžový dům, jehož gotická věž sloužila k bydlení, ale také k obranným účelům, neboť v areálu domu se nacházel výrobní objekt, kde se zřejmě hutnilo stříbro. Později byly k tomuto „základu“ připojeny ještě další objekty.

Zjistit více

Kostel sv. Štěpána se zvonicí

Již sedm a půl století je chrám sv. Štěpána Prvomučedníka v Kouřimi architektonickou i duchovní dominantou města.

Zjistit více