Kutnohorsko Kolínsko Turistická Oblast

Penzion Pod věží

Kolín

Pension Pod Věží nabízí ubytování v 10 komfortně vybavených pokojích, snídani či polopenzi, výbornou italskou kávu a drobné občerstvení v kavárničce. V letních měsících je pro hosty připraveno také posezení na zahrádce.

Dále je k dispozici rodinný apartmán s kuchyňskou linkou, salonek s dětským koutkem vhodný pro menší oslavy a wellness služby.

Pension je situovaný v samém centru města pouhé 2 minuty chůze od náměstí v bezprostřední blízkosti Chrámu sv. Bartoloměje, cca 10 minut chůze od vlakového a autobusového nádraží. Svou polohou nedaleko labské stezky je také příhodným místem odpočinku pro cyklisty, pro které je připraven uzamykatelný prostor pro uložení kol a možnost dobytí elektrokol.

Tento romantický penzion najdete v Kolíně v ulici Parléřova 40.

Pro rezervaci a detailní informace navštivte stránky penzionu Pod Věží.

Mapa

V blízkosti
najdete

Rozhledna Vodárna

Kolín

Věž Práchovna

Kolín

Synagoga a bývalá židovská škola

Kolín

Starý židovský hřbitov

Kolín

Bartolomějské návrší

Kolín

Výlety

Gastronomie

Ubytování

Objevte okolí

Kamenný dům

Kamenný dům je postaven na předhusitských základech a v dnešní době patří mezi nejvýznamnější památky pozdně gotické architektury v Evropě. Kamenný dům je zároveň součástí městské památkové rezervace zapsané na Seznamu světového dědictví UNESCO. Dům patřil měšťanovi Prokopovi Kroupovi, který byl roku 1499 povýšen do šlechtického stavu.

Bohatě zdobený kamenný štít domu je prací mistra Brikcího Gauskeho z Vratislavi. Roku 1839 byl dům upraven a v letech 1900-1902 regotizován architektem Láblerem. Při obnově byla například doplněna socha Madony od profesora J. Kastnera.

Zjistit více

Dačického dům

Dačického dům, umístěný na svažitém náměstí na dohled od Kamenné kašny, je unikátním exponátem sám o sobě. Uvnitř se nachází interaktivní expozice, první svého druhu v České republice, která představuje organizaci UNESCO, památky na jeho seznamu u nás, ale především zodpoví otázku, proč právě Kutná Hora je součástí rodiny těchto nejvýznamnějších pamětihodností světa!

Zjistit více

Jezuitská kolej s Galerií Středočeského kraje

Autorem projektu raně barokní budovy byl významný stavitel jezuitských budov, italský architekt narozený ve Vídni, Giovanni Domenico Orsi. Z částečně dochovaných plánů je patrné, že zvolil půdorys písmene E a současný půdorys ve tvaru písmene F je důsledkem toho, že projekt nebyl nikdy naplněn. Po Orsiho smrti v dostavbě pokračoval Carlo Lurago a kolej byla kompletně dokončena až v roce 1750.

Zjistit více