Kutnohorsko Kolínsko Turistická Oblast

Restaurace Dačický

Kutná Hora

Tradiční staročeská restaurace Dačický v historickém centru Kutné Hory se pyšní původním dřevěným altánem z 19. století, krytou terasou a rozlehlou letní zahradou se staletými lípami. Nabízí netradiční způsob servírování, ale i originální speciality, například kančí guláš s perníkovými knedlíky nebo malinový dezert zdobený 23karátovým zlatem. Oblíbená je ochutnávka šesti točených piv včetně tankového piva z obnoveného pivovaru Kutná Hora.

Historie restaurace Dačický sahá až do 19. stol. Nejprve fungovala ve vedlejším domě např. pod vedením věhlasného hostinského pana Šaška a později se přesunula do současné budovy, kde ji v 70. letech svými ilustracemi výtvarníci Dobroslav Foll a František Skála st. vtiskli podobu, ze které čerpá dodnes.

Restaurace sídlí v nádherném historickém domě v ulici Rakova 8 v Kutné Hoře.

Více informací najdete na jejich webových stránkách nebo fb profilu.

Mapa

V blízkosti
najdete

Vlašský dvůr

Kutná Hora

Bývalý letohrádek Belveder

Kutná Hora

Sankturinovský dům a Galerie Felixe Jeneweina

Kutná Hora

Katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele

Kutná Hora

Kaple všech svatých s kostnicí

Kutná Hora

Jezuitská kolej s Galerií Středočeského kraje

Kutná Hora

Areál zámku a muzea Kačina

Kutná Hora

Výlety

Gastronomie

Ubytování

Objevte okolí

Sankturinovský dům a Galerie Felixe Jeneweina

Impozantní palác s barokní fasádou, který tvoří dominantu Palackého náměstí, pamatuje nejdávnější počátky města. Archeologické nálezy dokládají, že v závěru 13. století zde stál věžový dům, jehož gotická věž sloužila k bydlení, ale také k obranným účelům, neboť v areálu domu se nacházel výrobní objekt, kde se zřejmě hutnilo stříbro. Později byly k tomuto „základu“ připojeny ještě další objekty.

Zjistit více

Rozhledna Vodárna

Věžový vodojem vysoký 45 m je výraznou dominantou města viditelnou z širokého okolí. Od roku 2010 je chráněn jako kulturní památka České republiky. Rekonstrukcí z roku 2015 byl vodojem přebudován na rozhlednu a zpřístupněn veřejnosti.

Zjistit více

Areál zámku a muzea Kačina

Zámek Kačina patří mezi nejvýznamnější stavby empírové architektury v České republice. Je to příklad klasicistní nebo-li empírové architektury a vystavěn je v naprosto čistém stylu. Od dob svého vzniku nedoznal zámek žádných architektonických změn.

V areálu zámku sídlí Národní zemědělské muzeum, které je prezentováno expozicí „Království včel“, „Příběh dřeva“ nebo „Modely lidových staveb“.

Zjistit více